YDS-YÖKDİL SINAVLARINA HAZIRLIK KURSU

TANITIM

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Şubat ve Mart ayı içerisinde toplamda 5 Hafta (100 Ders Saatini)  kapsayacak şekilde ‘’YDS / YÖKDİL’’ Yabancı Dil Sınavlarına yönelik olarak Yoğunlaştırılmış Almanca Hazırlık Kursu açılacaktır. Katılımcı sayısı 10 kişiye ulaştığında eğitimlere süratle başlanacaktır. Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde açılması planlanan ve ülkemizde İngilizce’ ye kıyasla açılma şartları çok daha zor olan ‘’YDS Almanca Yoğunlaştırılmış Hazırlık Kursu’’  aracılığıyla öncelikli olarak,  farklı disiplinlerden gelen, Almanca alanında akademik personel ilanlarına başvurmak isteyenler ile ayrıca örneğin (Alman Dili ve Edebiyatı, Almanca Öğretmenliği, Mütercim Tercümanlık vb.)  dil bölümlerinden mezun olup da alanında lisansüstü öğrenim görmek veya bu alanlardaki akademik personel ilanlarına başvurmak isteyen tüm adaylar göz önünde bulundurulmuştur. Kurs sonunda katılım belgesi verilmektedir.

İÇERİK

• B1/ B2 ve C1/C2 İleri Seviyelerine ait Üst Seviye Dil Bilgisi Anlatımı
  • YDS  için gerekli olan Akademik Kelime Dağarcığının Oluşturulması
  • Makale ve Yazın Diline Has Hususi Dil Bilgisi Kuralların İşlenmesi
  • Günlük Yoğun Örnek Soru Çözümleri, Gramer ve Okuma Anlama Çalışmaları
  • Farklı Disiplinlere ait Makalelere Yönelik Okuma Anlama Çalışmaları
  •  Genel Almanca Okuma – Anlama Becerisine Yönelik Makale Yoğun Makale Okumaları
  • Temel Akademik Kalıpların Metinler Eşliğinde İşlenmesi
  • İleri Seviye (C1/ C2 Seviyesi yoğun Gramer ve Kelime Bilgisi Çalışmaları
KURSUN İŞLEYİŞİ
  • Kurs hafta içi 4 gün gerçekleşecek şekilde tasarlanmıştır.
  • Hafta Sonlarının Genel Konu Tekrarı ve Ödevlerin Yapılmasına tahsis edilmesi ön görülmüştür.
  • Kurs Toplamda 5 haftalık bir dönemi kapsayacaktır.
  • 3. Haftadan itibaren haftada 5 gün ders düzenlenecektir.
  • Son iki hafta ise haftada 6  gün olmak üzere dersler gerçekleşecektir.
  • Kurs boyunca Pazar günleri Genel Konu Tekrarı ve Kelime Bilgisi Alıştırmaları için ders yapılmayacaktır.
  • Dersler hafta içi günlerde mesai sonrası 18:30 da başlayacak olup  21:45 e kadar sürecektir.
  • Hafta Sonları ise Dersler 10:30 başlayıp 14:00 e kadar devam edecektir.
Kurs Başlangıç Tarihi: 23 Şubat
Kurs Bitiş Tarihi: 27 Mart
Dersler hafta içi (Pazartesi, Salı Çarşamba, Perşembe) hafta içi günlerinde düzenlenecektir.
3. Hafta kapsamında Cuma günü de ders işlenecektir.
Son iki hafta ise haftada 6 gün olmak üzere dersler gerçekleşecektir.  Pazar Günleri ders işlenmeyecektir.
Dersler online olarak gerçekleştirilecektir. Dersler 18:30 da başlayacak ve günlük 4 ders birimi olarak  21:45 e kadar  sürecektir.
EĞİTMEN: Öğr. Gör. Selahaddin SOYUDOĞRU

İLETİŞİM:

soyudogru@tau.edu.tr
tausem@tau.edu.tr

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
1- Kurs Kayıt Formu (Formu online doldurmak için tıklayınız.)
2- Banka Dekontu (Kurs ücretini Almanca seviyenize uygun sınıfın açılacağı bilgisi size ulaştıktan sonra ve dersler başlamadan önce yatırınız lütfen.)

KURS ÜCRETİ : Kurs ücreti olarak 1750 TL  belirlenmiştir. TAU mensubu katılımcılar için  %15 oranında indirim uygulanacaktır.

BANKA HESAP BİLGİLERİMİZ
Ödemeler aşağıda belirtilen IBAN numarası ile Halkbank Beykoz Şubesi, Türk-Alman
Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi hesabına yatırılacaktır.
IBAN: TR93 0001 2009 7590 0006 0000 05
HESAP NO: 6000005
Açıklama kısmına İsim – Soy isim ve Almanca YDS Kurs Ücreti yazınız.
*Hesaba yatırılan ücretler kursiyerin kendisi tarafından yatırılmayacak ise ücreti banka hesabına para yatıran kişinin kimlik (İsim, Soy İsim ve TC Kimlik No) ve iletişim bilgilerini iletiniz.

ALMANCA KURSU AÇILMA, YÜRÜTME VE SERTİFİKA ALMA ŞARTLARI
1. Alman Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü gibi kurumlardan alınan sertifikalar geçerli olup bitirdiğiniz seviyen TAU Almanca kurslarında devam edebilirsiniz.
2. TAU personeli ve 1. Dereceden yakınlarına indirim uygulanacaktır.
3. Program içeriğinden sorumluluk ilgili öğretim üyesine aittir.
4. Yeterli katılımcı sayısına ( 12 katılımcı) ulaşılmaması nedeniyle programın açılmaması halinde ya da yasal veya olağanüstü sebeplerle programın yürütülememesi halinde ücret ödeyen katılımcılara ücret iadesi, TAÜ ilgili Kurul ve/veya Birim kararına göre yapılır. Katılım ücretinin iadesinde herhangi bir faiz veya benzeri bir gecikme tazminatı ödenmez.
5. Sertifikaya hak kazanmak için derslere katılmak zorunludur.
6. Kayıt olup derslere katılmayanlara tamamen ve kısmen ücret iadesi yapılmaz.
7. Diğer hususlarda TAU-SEM Yönetim Kurulunun alacağı ilgili düzenleme ve ilgili kararlar geçerlidir.
8. Programa kayıt yaptıranlar bu şartları kabul etmiş sayılır.