Tüketici Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimi

Önkoşullar: Arabulucular siciline kayıtlı olmak

Eğitimin Amacı: Program çerçevesinde arabuluculara tüketicilerin tedarikçiler veya satıcılarla yaşadıkları ürün veya hizmetlerin kalitesi, teslimat süresi, fiyat, garanti, tamir veya değişim gibi konularda yaşanan anlaşmazlıklar hakkında gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması ve arabulucuların dava şartı niteliğini taşımakta olan Tüketici Hukukunda Arabuluculuk faaliyetini resmi bir şekilde yürütebilmeleri amaçlanmaktadır.

Eğitim Tarihi:   16-20 Ekim 2023

Son Başvuru Tarihi: 11 Ekim 2023

Eğitim Süresi: 24 saat teorik ve 8 saat uygulamalı olmak üzere toplam 32 saat ders verilmesi planlanmaktadır.

Pazartesi-Perşembe: 14.00-21.00
                         Cuma                       :    11.00-20.00

Kontenjan:      En az 15, en fazla 24 katılımcı

Eğitmenler:     Doç. Dr. M. Tolga Özer
                         Av. Arab. Hande Güvendik

Sertifika:     Derslerin 1/12’sine devamlılık sağlayan ve eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara katılım belgesi verilecektir.

Eğitim Ücreti:  3.750 TL

Eğitim Yeri:     Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü, Sosyal Bilimler Binası / BEYKOZ İSTANBUL

Ders Programı
2 Saat Tüketici Hukukunun Gelişimi ve Niteliği
4 Saat Tüketici Hukukunda Temel Kavramlar
4 Saat Ayıplı Mal ve Hizmetler
2 Saat Temel Tüketici Sözleşmeleri 1: Taksitle Satış Sözleşmesi
2 Saat Temel Tüketici Sözleşmeleri 2: Tüketici Kredi Sözleşmesi
2 Saat Temel Tüketici Sözleşmeleri 3: Mesafeli Sözleşmeler
2 Saat Temel Tüketici Sözleşmeleri 4: Tatil Sözleşmeleri, Abonelik Sözleşmeleri
2 Saat Tüketici Hukukunda Arabuluculuğa Elverişli Uyuşmazlıklar ve Dava Şartı Olarak Arabuluculuk
4 Saat Tüketici Uyuşmazlıklarının Çözüm Yolları
8 Saat Uygulama Eğitimi

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
1- Kurs Ön Kayıt Formu (Formu online doldurmak için tıklayınız.

2- Ödeme Dekontu (Ön kayıt ücretsizdir. Ödeme; başvuru formunu doldurma ve sınıf oluşturma süreçlerinden sonra yapılır).

ÖDEME BİLGİLERİ
Ödemeler kursiyere 'sınıf açılmıştır' maili iletildiğinde, aynı mail içerisinde bulunan IBAN numarası ile Halkbank Beykoz Şubesi, Türk-Alman Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü adına yatırılacaktır.

Açıklama kısmına İsim – Soy İsim ve 'Tüketici Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimi' yazınız.
*Hesaba yatırılan ücretler kursiyerin kendisi tarafından yatırılmayacak ise, kurs ücretini banka hesabına yatıran kişinin kimlik (İsim, Soy İsim ve TC Kimlik No) ve iletişim bilgileri bulunmalı ve yine Açıklama kısmına kursiyerin İsim-Soy İsmi ile 'Tüketici Hukukunda Uzman Arabuluculuk Eğitimi’ yazılmalıdır.

ÖNEMLİ NOT: TAÜ-SEM tarafından kayıt döneminde bilgilendirme mailleri gönderileceğinden mail kutusunun, ayrıca junk (spam) kutusunun sık sık kontrol edilmesi yararlı olacaktır.

İLETİŞİM: E-posta: tausem@tau.edu.tr

TÜKETİCİ HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUK EĞİTİM PROGRAMI AÇILMA, YÜRÜTME VE KATILIM BELGESİ ALMA ŞARTLARI

1. Program içeriğinden sorumluluk ilgili öğretim üyesine/üyelerine aittir.

2. Yeterli katılımcı sayısına (15 katılımcı) ulaşılmaması nedeniyle programın açılmaması halinde ya da yasal veya olağanüstü sebeplerle programın yürütülememesi halinde ücret ödeyen katılımcılara ücret iadesi, TAÜ ilgili Kurul ve/veya Birim kararına göre yapılır. Katılım ücretinin iadesinde herhangi bir faiz veya benzeri bir gecikme tazminatı ödenmez.

3. Katılım Belgesine hak kazanmak için derslerin 1/12'sine katılmak zorunludur.

4. Kayıt olup derslere katılmayanlara tamamen veya kısmen ücret iadesi yapılmaz. Ücret iadesine TAÜ-SEM tarafından karar verilen durumlarda 60 gün içerisinde ilgili hesaba iade yapılır.

5. Diğer hususlarda TAÜ-SEM Yönetim Kurulunun alacağı ilgili düzenleme ve kararlar geçerlidir.

6. Programa kayıt yaptıranlar bu şartları kabul etmiş sayılır.