TAÜ-SEM Bahar Dönemi Katılım Belgesi Töreni

08.06.2023

Genel Almanca Dil Eğitimi’nin Bahar Dönemi Katılım Belgesi Takdim Töreni 7 Haziran Çarşamba günü TAÜ Kampüsünde gerçekleştirildi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Leyla Coşan, K-TAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Stefan Bildhauer, TAÜ Hazırlık Okulunun uzman eğitimcileri ve TAÜ-SEM’den Genel Almanca Eğitimi alan kursiyerlerle yakınlarının yer aldığı törende açılış konuşmasını TAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aysel Uzuntaş yaptı.

Prof. Dr. Uzuntaş katılım belgesi almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik ederek başladığı konuşmasında, TAÜ-SEM’in bünyesinde yer alan Almanca ve İngilizce dil eğitim programlarının üniversitenin eğitim konsepti ile örtüşmesi nedeniyle özellikle teşvik edildiğini belirtti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uzuntaş ayrıca online eğitimlerin zamandan ve mekandan bağımsız eğitim imkanı sunduğunu, kursiyer ve eğitimcilerin bir araya gelmesini sağlayan bu tür törenleri ise eğitimin önemli bir boyutu olan sosyalleşme ihtiyacını karşılaması açısından önemli bulduğunu ifade etti.

Katılım Belgesi takdiminden önce kürsüye gelen TAÜ-SEM Müdürü Prof. Dr. Elif Nuroğlu, Merkezin bünyesinde yer alan eğitim programları ile ilgili genel bilgileri aktardı. Kursiyer sayısındaki hızlı yükselişi verilen eğitimin kalitesine bağlayan Prof. Dr. Nuroğlu, Genel Almanca Dil Programlarının yanı sıra Merkezin önemli eğitim programlarından biri olan Almanca YDS/YÖKDİL Hazırlık Kurslarının, verilen eğitimin kalitesi ile bu alanda eğitim veren kuruluşlar arasında ön plana çıktığını vurguladı.

Kamu ve özel sektör iş birlikleri çerçevesinde kurum içi/kurum dışı, ücretli ya da ücretsiz eğitimler, seminerler verildiğinin altını çizen Prof. Dr. Nuroğlu, ayrıca Üniversite/Sanayi çalışmaları kapsamında kuruluşların ihtiyaçlarına özel programlar hazırlandığını, üniversitenin zengin akademik kadrosu sayesinde şirket çalışanlarına farklı alanlar ve spesifik konularda eğitimler sunulduğunu anlattı.

Konuşmasının son bölümünde kursiyerlere seslenen Prof. Dr. Nuroğlu, TAÜ-SEM’in öğrencilerin gerek kişisel gelişimi gerekse mesleki yaşamına olumlu katkıda bulunmasından kıvanç duyduğunu belirtti ve kursiyerlerin eğitime başladıktan kısa bir süre sonra kendilerini Almanca ifade edebilmelerine tanık olmanın gurur verici olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından katılım belgelerini takdim etmek üzere kursiyerler sahneye davet edildi. Kursiyerlere belgelerini eğitmenlerinin takdim ettiği tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.